Segits megvalósitani az Emberi Jogokat!

1945. október 24–én megalakult az Egyesült Nemzetek Szervezete, majd néhány hónap múlva összeállították az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. 30 pontról szól, mely azt taglalja, hogy milyen jogok illetnek meg minden embert – férfit, nőt, gyermeket és öreget; muszlimot és zsidót, keresztényt és ateistát, legyen a bőrszíne barna vagy fehér.

A probléma azonban abban áll, hogy a világ különböző tájain az emberek többsége egyáltalán nincs tudatában a jogainak. Nem ismerik őket. Ezért felmerül a kérdés: Mit lehet tenni? Lehet tenni bármit is?

Mi azt mondjuk: LEHET! Van a világon egy csoport, akik úgy döntöttek, hogy felkarolják az emberi jogokat, és síkra szállnak érte. A nevük: Youth for Human Rights International (Fiatalok az Emberi Jogokért) mozgalom, amely az Egyesült Államokból indult és közel 1 éve Magyarországon is működik.

Hogy mi a célunk? Elérni, hogy a világ minden részén betartsák és tiszteletben tartsák az emberi jogokat. Legfontosabb célközönségünk a fiatalok, a gyermekek, a jövő generációja. A gyermekek, akik sokszor azt sem tudják, hogy létezik olyan, hogy jog. Nem tudják, hogy joguk van a biztonságos élethez, a szabad kommunikációhoz.

A nemzetközi szervezet magyarországi csapata Fiatalok az Emberi Jogokért Magyarország néven dolgozik. Az alábbi tevékenységeket végezzük:

– A 30 emberi jogot tartalmazó kis füzetek osztása rendezvényeken
– 80 000 db aláírás gyűjtése, mely petíciót a magyar Köztársasági Elnöknek nyújtjuk be abból a célból, hogy a nemzet kormánya hajtsa végre teljes mértékben az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének kérését, mely szerint legfőképpen az iskolákban és egyéb oktatási intézményekben terjesszék, helyeztessék közszemlére, olvastassák és ismertessék az emberi jogokat.
– A 30 db emberi jogot megfilmesítő DVD eljuttatása a magyarországi médiákba, iskolákba és egyéb intézményekbe
– Emberi Jogi konferencia szervezése, ahol együttműködést alakitunk ki a hazai emberi jogi szervezetekkel
– Országszerte Fiatalok az Emberi Jogokért diákklubok létrehozása
– A Fiatalok az Emberi Jogokért szervezet oktatási programjának bevezetése a magyar közoktatásba

Az ideális helyzethez azonban még nagyon sok munka szükséges és nagyon kell a Te segítséged is, hogy az emberi jogok ne csak idealista álmok maradjanak, hanem megvalósuljanak és egy szebb világot teremtsünk közösen.

Gyere és segíts nekünk!

Fiatalok az Emberi Jogokért Magyarország csapata

Töltsd le a jelentkezési lapot, és küld vissza emailban a info@fiatalokazemberijogokert.hu címre!Ha szeretnél híreket kapni a tevékenységeinkről, munkánkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:
Írd meg gondolatodat, véleményed vagy kérdésed oldalunkkal kapcsolatban, és mi hamarosan válaszolni fogunk (ne felejtsd el megadni e-mail címed, hogy válaszolni tudjunk):

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:
Honlapkészítés