Figyelemfelhívó akció az Emberi Jogokért

Petíció

az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatának Kivitelezéséhez

Címzett: a Magyar Köztársaság Elnöke


Mi, alulirott állampolgárok, felhívjuk szíves figyelmét a következő tényekre:

- Az emberi jogokkal történő visszaélés általánosan elterjedt probléma, és okot ad az etnikai, faji és vallási nézeteltérésekre;

- 1948-ban, a II. Világháború által okozott pusztításból való ocsúdás közepette, az Egyesült Nemzetek Szövetsége elfogadta az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatát;

- A Nyilatkozat képviseli minden ember és nemzet számára az általános normát és 191 ENSZ tagállam írta alá

- ténylegesen általános jellemzője ellenére is igen kevéssé ismert a legtöbb állampolgár számára, valamint nincs nemzet, amelyik szorgalmasan népszerűsítené e dokumentumot és meggyőződne teljes alkalmazásáról.

EZÉRT, mi a petíciót írók felkérjük e nemzet kormányát, hogy hajtsa végre teljes mértékben az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének kérését minden TAGÁLLAMHOZ a Nyilatkozattal kapcsolatban, miszerint:

"... az országok vagy tartományok politikai megkülönböztetésére való tekintet nélkül legfőképpen az iskolákban és egyéb oktatási intézményekben terjesszék, helyeztessék közszemlére, olvastassák és ismertessék azt"


"... minden népnek és minden nemzetnek törekednie kell abból a célból, hogy minden személy és a társadalom minden szerve, állandóan szem előtt tartva a jelen Nyilatkozatot, oktatás és nevelés útján előmozdítsa e jogok és szabadságok tiszteletbentartásának kifejlesztését"

Segíts, hogy Magyarországon megvalósítsuk az Emberi Jogokat.
Csatlakozz hozzánk segítőként!

Irj nekünk e-mailt a info@fiatalokazemberijogokert.hu címre!Ha szeretnél híreket kapni a tevékenységeinkről, munkánkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:
Írd meg gondolatodat, véleményed vagy kérdésed az emberi jogokkal, a filmekkel vagy a weboldalunkkal kapcsolatban, és mi hamarosan válaszolni fogunk (ne felejtsd el megadni e-mail címed, hogy válaszolni tudjunk):

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:
Honlapkészítés